Hva behandler vi

Hvordan foregår en konsultasjon?

En osteopat kan hjelpe ved følgende smerter og plager i muskel- og skjelettsystemet

  • Rygg-, bryst- og nakkesmerter
  • Skulder-, albue- og håndleddssmerter
  • Hofte-, kne-, ankel- og fotsmerter
  • Bekkensmerter
  • Hodepine og svimmelhet
  • Akutte- og belastningsrelaterte plager
  • Idrettsskader


Hva er osteopati?

En førstegangskonsultasjon starter med en samtale der vi grundig  kartlegger symptomatikken og andre faktorer som kan påvirke muskel- og skjelettsystemet. Etter den innledende samtalen foretar vi en klinisk undersøkelse som består av medisinske- ortopediske- og nevrologiske tester. Testene er først og fremst for å utelukke skader, og for å kunne forstå hvilke strukturer som kan gi deg de aktuelle plagene.


Etter den kliniske undersøkelsen vil vi teste hvordan strukturene i området der du er plaget beveger seg. Vi vil også undersøke aktuell muskulatur for å danne et best mulig helhetsinntrykk av din kropp.


Den påfølgende behandling blir rettet mot de områdene og strukturene som vi mener er hovedproblemet til plagene. Behandlingsteknikkene tilpasses hver enkelt pasient. 

Som en viktig del av behandling blir vi enige om planen fremover. Som terapeut vil vi bistå og veilede så godt som mulig, mens du som pasient som får ansvaret å gjennomføre de tiltak vi blir enige om, som kan innebære treningsøvelser og aktivitet. Egne tiltak ved siden av behandling er ofte vesentlig for et godt resultat


En førstegangskonsultasjon varer som regel mellom 45-60 minutter, og en oppfølgende konsultasjon varer i opptil 45 minutter. På oppfølgende konsultasjon ligger hovedfokus på behandling. Tester og tilleggsundersøkelser kan forekomme ved behov.

Osteopati er en helseprofesjon grunnlagt i USA på slutten av 1800-tallet. Osteopati bygger på anatomi, fysiologi, biomekanikk og medisin grunnfag. En osteopat jobber primært med systemiske plager og smerter i muskel- og skjelettsystemet ved hjelp av aktive tiltak og manuelle teknikker.


En osteopat er din individuelle problemløser som vil se sammenhengen mellom dine plager, din kropp og din hverdag. Vi ønsker å forstå deg som person, hvordan plagene har oppstått, hvordan smertene preger din hverdag, og ikke minst finne en løsning på plagene dine.


I Norge tilbys utdanningen ved Høyskolen Kristiania i Oslo. Dette er en NOKUT-akkreditert utdannelse over 4 år. Gjennom fullført bachelorgrad og videreutdanning er osteopaten


kvalifisert til medlemskap i Norsk Osteopatiforbund og tittelen Osteopat D.O.MNOF.


Velger du å besøke en osteopat med tittelen D.O.MNOF er du sikret en terapeut som er faglig oppdatert til enhver tid.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å klikke på "Godta" samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.

Godta